Jak zvládnout SCD a život s ní

SCD sušenky na cesty

Tyhle sušenky jsou báječně praktické. Hodí se totiž do batohu na cesty, do krabičky na svačinu a nebo třeba jako sladký dezert po nedělním obědě. Můžete je ozdobit ořechy, domácí marmeládou, mandlemi, nebo třeba datlovou opastou, jako já na fotce.

! Tento recept obsahuje arašídové máslo !  – Arašídové máslo není s SCD zakázané, avšak je třeba ho konzumovat opatrně a vždy až po odeznění příznaků zánětlivého střeva. Pečlivě sledujte, jak vaše tělo na arašídy reaguje a v případě, že vám nedělají dobře, je na čas z jídelníčku vyřaďte a vyzkoušejte znovu za několik měsíců.

Smíchejte obě másla, med a vejce. Vše pečlivě promíchejte dohladka. Poté smíchejte zbytek ingrediencí. Obě směsi poté smíchejte dohromady v misce a vytvořte těsto. Toto těsto zabalte do folie a nechte jej odpočinout v lednici, dokud neztuhne (lépe se tvoří sušenky).

Po ztuhnutí odkrajujte z těsta lžičkou malé kousky, ze kterých v ruce vytvoříte kuličky, pokladete je na pečící papír a rozmáčknete do tvaru sušenky. Nahoru ozdobte dle libosti.

Pečte v předehřáté troubě na 175-180 °C, cca 8-10 minut.

Mňam! 🙂

Další inspiraci z kuchyně najdete ve TADY.

Budu se na vás těšit také na mém Facebooku, aby vám neunikla žádná novinka ze světa Specifické sacharidové diety.

A pokud s dietou teprve začínáte, nepřehlédněte moji nejnovější knihu, která vás provede začátky s SCD a poradí vám, jak se vyhnout chybám, které jsem dělala v začátcích já. Najdete ji ZDE.

Opatrujte se a brzy se zase uvidíme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *