Jak zvládnout SCD a život s ní

SCD puding, který si zamilujete

Pamatuje si ještě na rozhovor s báječnou Kristinou Halířovou (ZDE)? Tak přesně tato laskavá duše mi doporučila tento recept, jako svůj osvědčený.

Puding má krémovou konzistenci, slaďoučkou chuť a hodí se ideálně jako letní lehký dezert. Určitě s ním chybu neuděláte.

Na lehký letní puding si připravte:

Mango a ananas nakrájejte na menší kostky a dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem. Můžete přidat trošku vody, aby bylo tekutiny více. Vše přiveďte k varu a na mírném plameni vařte, dokud ovoce nezměkne (já vařila cca 10 minut).  Přidejte med. A vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

4 plátky želatiny nechte nabobtnat dle návodu na obalu, rozmíchejte a přidejte do hrnce s mlékem a ovocem.

Směs plňte do připravených skleniček. Dno můžete poklást čerstvým ovocem nebo ořechy. Vše nechte zatuhnout v lednici přes noc.

Druhý den dozdobte čerstvým ovocem, medem nebo pečenými ořechy politými medem.

Dobrou chuť!

TIP 👍

Místo ananasu a manga můžete zkusit také například jahody, které po rozmixování v mléku propasírujete přes síto a zbavíte je tak semínek.

-na ilustrativním obrázku jsem na dozdobení použila datlový sirup. Ten konzumujte výhradně v malém množství a pouze, pokud jste dlouhodobě bez známek střevního zánětu. V opačném případě použijte med.-

Další inspirace do kuchyně na vás čeká v mé FB skupině.

Více o mně a o mé cestě k uzdravení střeva si můžete přečíst v mé knize .

A nezapomeňte si zaskočit také ke mně na Facebook. Najdete tam spoustu podnětů k zamyšlení.

Děkuji a těším se zase brzy na viděnou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *