Jak zvládnout SCD a život s ní

Voňavá krkovička na červené čočce

Miluju vaření v jednom hrnci. Je to rychlé, našpiní se minimum nádobí a výsledek téměř vždy dobrota.

Tentokrát jsem zkusila spojit červenou čočku s máslovou dýní a krkovičkou. Ani nemůžu popsat, jak moc jsme si celá rodina pochutnali. Navíc, čočka příjemně zasytí a kdo nechce, nemusí už řešit žádnou další přílohu.

Tento recept stojí za vyzkoušení, tak se do toho pusťte se mnou:

Cibulku jsem nakrájela najemno a opekla ji dosklovata na oleji. Přidala jsem krkovice, osolila, nakořenila a opekla z obou stran. Poté jsem maso zalila vodou, přidala jsem čočku a dýni. Vše jsem dusila pod pokličkou, dokud maso úplně nezměklo (cca 1,5 hodiny). Poté jsem maso vyjmula a mačkadlem na brambory jsem celou směs rozmělnila, aby se pěkně spojila. Výsledek jsem ještě dosolila.

Já k tomuto jídlu měla ještě vařenou brokolici s máslem, ale jídlo je syté a přílohu ani nepotřebuje.

Dobrou chuť ❤️

Stravování podle specifické sacharidové diety nemusí být vůbec nudné. Víte, že bez cukru, lepku, mléka a škrobů lze vykouzlit i dorty, cukroví nebo třeba svíčkovou? A jako bonus vám poděkuje vaše střevo a potažmo celé vaše tělo… 

 
Pokud potřebujete poradit, jsem tu pro vás ❤️

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *