Jak zvládnout SCD a život s ní

Božská čokoláda

Tahle čokoláda je prostě TOP!

Hotová raz dva, snězená než bys řekl švec a dělaná podle receptu, který se povede vždycky!

Úplně nejlepší na ní ale je, že je bez cukru, škrobů, laktózy a lepku.

Připravte si:

Postup:

Rozpusťte kakaové máslo spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni. Přidejte med, sůl, vanilku, datlovou pastu a arašídové máslo. Vše rozmixujte dohladka. Následně vmíchejte nasekané ořechy se sušeným ovocem. Vlijte do formy vyložené pečícím papírem a nechte v lednici stuhnout do druhého dne.

POZOR!

S ořechy začínejte až cca 6 měsíců po odeznění všech příznaků nemoci, trpíte-li zánětlivým onemocněním střev.

Tipy:

  • S datlovou pastou se pracuje mnohem lépe, než s celými datlemi, které je někdy obtížné rozmixovat dohladka.
  • U nás se nejlépe osvědčila směs nasekaných vlašských a kešu ořechů spolu s rozinkami.
  • Nebojte se vyzkoušet různé variace na základní směs. Nahrazením arašídového másla mandlovým nebo kokosovým krémem dosáhnete taktéž skvělých výsledků.
  • Báječně funguje také ovoce sušené mrazem – například jahody.

 

Víc SCD receptů pravidelně zde.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *