Jak zvládnout SCD a život s ní

Božská čokoláda

Tahle čokoláda je prostě TOP!

Hotová raz dva, snězená než bys řekl švec a dělaná podle receptu, který se povede vždycky!

Úplně nejlepší na ní ale je, že je bez cukru, škrobů, laktózy a lepku.

Připravte si:

Postup:

Rozpusťte kakaové máslo spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni. Přidejte med, sůl, vanilku, datlovou pastu a arašídové máslo. Vše rozmixujte dohladka. Následně vmíchejte nasekané ořechy se sušeným ovocem. Vlijte do formy vyložené pečícím papírem a nechte v lednici stuhnout do druhého dne.

POZOR!

S ořechy začínejte až cca 6 měsíců po odeznění všech příznaků nemoci, trpíte-li zánětlivým onemocněním střev.

Tipy:

  • S datlovou pastou se pracuje mnohem lépe, než s celými datlemi, které je někdy obtížné rozmixovat dohladka.
  • U nás se nejlépe osvědčila směs nasekaných vlašských a kešu ořechů spolu s rozinkami.
  • Nebojte se vyzkoušet různé variace na základní směs. Nahrazením arašídového másla mandlovým nebo kokosovým krémem dosáhnete taktéž skvělých výsledků.
  • Báječně funguje také ovoce sušené mrazem – například jahody.

 

Víc SCD receptů pravidelně zde.

2 názory na “Božská čokoláda”

  1. Prosím, jakým mixérem milujete? Dělala jsem v mixéru na Smoothie, oddělila se mi hmota a tekutina….zkouším vmíchat dohromady, ale moc se mi nedaří. Ale už teď chutná fakt božsky.

    1. Dobry den, mixer nema vliv. Hmota nesmi vychladat,jinak se oddeli. Je dobre to delat co nejvic za tepla. Jednou se mi to take stalo. To huste stuhlo na takovy karamel…ukrutna dobrota a oddeleny olej jsem pak dal pouzila. Udelam ji zase a pohlidam lepe postup a nasdilim …

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *