Jak zvládnout SCD a život s ní

Zeleninová SCD pasta (bujon) do omáček a polévek

Tahle pasta je plná zeleniny a chutí. Můžete ji použít do polévky, do omáček a kamkoli jinam, kde potřebujete zvýraznit chuť. Na rozdíl od kupovaného bujonu obsahuje jen bezpečné potraviny a v lednici vydrží dlouho. Myslím, že tento recept ocení nejedna kuchařka.

Já jsem tentokrát čerpala z aplikace Cookidoo

Připravte si:

Řapíkatý celer, mrkev, cibuli, rajčata cuketu, česnek, houby, bylinky nasekejte na menší kousky. Přidejte hrubou sůl, víno a olivový olej. Vše vařte cca 25-30 minut. Vznikne hustá směs. Po uvaření přidejte nastrouhaný parmazán a vše vymixujte do hladké husté pasty. Tu potom přendejte do zavařovací sklenice. Před použitím nebo uskladněním nechte vychladnout.

Jmenuji se Jana Bračko a pomáhám lidem se střevními záněty zvládnout celou situaci s pomocí specifické sacharidové diety. V této knize jsem sepsala většinu svých zkušeností a rad, jak s dietou začít a jak se vyvarovat dalším zánětlivým reakcím.

Pokud můžu pomoci i vám, kontaktujte mě…❤️

2 názory na “Zeleninová SCD pasta (bujon) do omáček a polévek”

  1. Dobrý den, je mi 45, mám 3 děti a jsem po operaci rakoviny prsu. Čeká mě hormonální léčba na 5 let a 25 x ozařování. Mohu se stravovat dle SCD? Děkuji za odpověď , Kristýna

    1. Mila Kristino. SCD je protizanetliva strava bohata na vitaminy. Nemela by nic pokazit ani ve Vasem pripade. Kazdopadne ale spolehejte na svuj pocit a nejdete hlavou proti telu. Vsak ono si rekne, co potrebuje. Moc Vam drzim pesti :*

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *