Jak zvládnout SCD a život s ní

SCD kuře na paprice

Naprostá klasika. Na kuřeti na paprice jsem vyrostla. Máma ho vařila s nadýchanými knedlíky a já jich vždycky spořádala minimálně 5. Miluju tu krémovou konzistenci a jemnou chuť.

Dlouho jsem hledala variantu bez laktozy a lepku, která by mi tu chuť klasiky připomínala. A troufám si říct, že jsem na to konečně kápla.

Určitě ji vyzkoušejte taky, nebudete litovat!

Uvařený vývar sceďte. Oberte maso a nakrájejte jej na kusy.

Na ghee nebo kokosovém oleji opečte cibuli (nakrájenou na drobné kostičky) dosklovata. Přidejte trochu červené papriky. Zalijte čistým kuřecím vývarem a povařte. Nakonec přihoďte vařenou mrkev,  kterou jste předtím scedili z polévky. Vše rozmixujte dohladka.

Do vzniklé omáčky vložte obrané maso.

Dobrou chuť!

Přílohy k omáčkám, sladké dezerty a další inspiraci najdete ZDE.

A už máte moji knihu, která vás provede cestou k uzdravení střeva?

Těším se, že se brzy zase uvidíme.

Opatrujte se!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *