Jak zvládnout SCD a život s ní

„Krupicová“ kaše z kešu

Své dětství mám rozdělené na dvě části. V té první jsem krupicovou kaši milovala a v té druhé nenáviděla. Pamatuju, jak mě naši nutili dojídat a já u kaše seděla hodiny, brečela do talíře a prostě to nepolkla.

Když jsem před časem objevila tento recept, byla jsem zvědavá, jak moc se podobá chutí té mé „dětské“, časem neoblíbené.

A světe div se!

Se skořicí, máslem a medem chutnají velmi podobně. A já se do ní znovu zamilovala. Připravuji si ji jako teplou snídani, nebo večeři. Překvapivě chutná i mému muži, který SCD recepty příliš nevyhledává.

 

Na SCD kešu kaši si připravte:

Slité ořechy dejte spolu s mlékem, medem a špetkou soli do hrnce a vymixujte dohladka tyčovým mixerem. Opravdu dbejte na to, aby byla kaše co nejhladší.

Kaši začněte ohřívat na sporáku, jakmile začne bublat, stáhněte na méně a povařte cca 5-10 minut. Nechte celou směs pomalu probublat.

Servírujte klasicky – s máslem, skořicí a medem.

A určitě mi dejte vědět, jestli vám tato kaše připomíná svojí chutí vaše dětství tak, jako mně. Najdete mě tady, nebo tady.

1 názor na “„Krupicová“ kaše z kešu”

  1. Dobry den delam ji hodne casto na snidani a sem tam kdyz prijdu pozde na veceri je to opravdu vyborne skoro jak krupicova kase za mlada ale dochucuji jen medem skorici a zacnu davat ovoce vypada to moc pekne

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *