Jak zvládnout SCD a život s ní

Kari omáčka jemná jak peříčko – děti ji milují

Kari omáčka je vítané zpestření v záplavě receptů z vařené zeleniny. Tento recept je jemňounký, milují ho i mé 2 malé děti. A manžel? Tak ten pravidelně vylíže i talíř 😎

!Na fotce výš je také rýže – ta NENÍ s SCD povolena!

Na kokosovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku s pórkem. Jakmile zesklovatí, přidejte kousky kuřete. Přidejte sůl (maso jsem osolila dost z obou stran), sladkou papriku (maso jsem hojně posypala z horní strany), sušený česnek (cca 1 kávovou lžičku) a kari (dle vaší chuti – cca 1 kávovou lžičku). Chvíli vše restujte na pánvi. Poté podlejte vodou, přidejte očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev a vše duste pod pokličkou doměkka.

Po změknutí vyjměte maso z pánve a rozmixujte omáčku dohladka tyčovým mixérem. Maso můžete vložit zpět do omáčky.

Já mám tuto variantu ráda s vařenou brokolicí, ale rozhodně neuděláte chybu ani s SCD knedlíky. Recept na ně najdete ZDE, v mojí uzavřené FB skupině.

TIP: Do omáčky lze vmíchat kokosové mléko z plechovky – bude více krémová a bude mít ještě exotičtější chuť.

Jak jsem pomocí zdravého jídla uzdravila své střevo od zánětu a při čem všem jsem si na cestě natloukla nos (a vy tím pádem už nemusíte) se můžete dočíst TADY.

Děkuji, že jste na té cestě se mnou! ❤️

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *