Jak zvládnout SCD a život s ní

Jak na krémovou SCD omáčku

Když jsem začínala se specifickou sacharidovou dietou byla jsem v rozpacích z toho, že už si nepochutnám na svíčkové, játrové nebo třeba koprové omáčce. Krémová omáčka se totiž neobejde bez jíšky na zahuštění (s SCD není povolená mouka) – nebo ne? 😎
Časem jsem se naučila omáčky zahušťovat povolenými ingrediencemi a dnes už se žádné omáčky nebojím. A chutnají všem!

K tomu, abyste si pochutnali na krémové omáčce nepotřebujete mnoho. Vystačíte si s tyčovým mixérem a větším množstvím zeleniny.

Standardní postup je vždy stejný:

  • na kokosovém oleji zpěnit cibulku a ideálni také pórek
  • přidat a opéct maso
  • přidat zeleninu (výborně zahušťuje mrkev, pórek, dýně, …)
  • přidat koření
  • vše podlít vodou a nechat dusit, dokud maso nezměkne
  • vyndat maso a rozmixovat zeleninovou směs tyčovým mixérem dohladka
  • maso vrátit do hrnce a dobrota je na světě

Tento postup se vám bude hodit na jakoukoli omáčku. Je jen na vás, jaké koření, zeleninu nebo maso zvolíte – pokud děláte kuře na paprice, přidejte na zahuštění mrkvičku. Pokud děláte krůtí maso na indický způsob, přidejte hodně pórku, pokud děláte hovězí, pomůže vám mrkev s paprikou, k houbám se hodí hrušková dýně s trošku mrkve a fantasticky funguje kombinace pórku, celeru a hruškové dýně. Možností je spoustu – chce to jen vyzkoušet, která kombinace koření a zeleniny vám nejvíce chutná.

Snad vám tento jednoduchý návod usnadní začátky s dietou a brzy objevíte, jak je stravování s SCD chutné, snadné a návykové.

Jsme v tom spolu… a proto najdete spoustu další inspirace u mě ve skupině na Facebooku.

Pokud se specifickou sacharidovou dietou teprve začínáte, mrkněte na tento eBook zdarma.

Tak ahoj a těším se zase příště ❤️

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *